torsdag 31 oktober 2013

Sammanfattning: Oktober

Läst i oktober:

- Smärtan - Marguerite Duras
- Jag ringer mina bröder - Jonas Hassen Khemiri
- Kejsarn av Portugallien - Selma Lagerlöf
- Halvblodsblues - Esi Edugyan
- Invandrarna - Vilhelm Moberg
- Lolita - Vladimir Nabokov

Det blev en liten men fin samling lästa böcker i oktober. Jag fastnade extra mycket för två svenska klassiker, Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien och andra delen i Vilhelm Mobergs utvandrarsvit, Invandrarna. Månadens besvikelse blev tyvärr Lolita.

Imorgon går vi in i november, vilket betyder att december närmar sig! (Ja, jag har redan börjat längta efter advent och julmys.) Utöver det väntar två födelsedagar, bloggens och min egen. Upplever att november kan kännas som en tråkig mellanmånad och då passar det bra med ett par anledningar att fira! På läsfronten tänker jag fortsätta med det som visst har blivit höstens läsprojekt: Böckerna i Mobergs utvandrarserie. En hel del tentaplugg har tyvärr fått läsningen att stanna av lite, hoppas dock att det blir ändring på det så fort tentan är över (är så extremt trött på den i skrivande stund och vill bara ha den överstökad).

10 kommentarer:

 1. Sitter också med tentaskrivande, uhg. Hoppas det går bra, och fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att bli lite mätt på allt pluggande så här i tentatider, trots att det handlar om intressanta saker. Hoppas det går bra för dig med!

   Radera
 2. Många som läser Lolita just nu. Blir ju själv sugen även om du tyckte att den var en besvikelse =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst flera bra omdömen, så någonting måste den ju ha. Men en del böcker passar bara inte för alla helt enkelt :)

   Radera
 3. Blir avundsjuk på att du tar dig tid att läsa så klassiska böcker. Själv läser jag ju mest "kioskdeckare" liksom.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, själv blir jag lite avundsjuk på alla som tar sig tid att läsa nyare böcker :) Det känns som att jag missar så mycket ibland... Trist att lästiden är begränsad!

   Radera
 4. Jag läste Lolita för inte allt för länge sedan och måste säga att jag gillade den betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, kommer ihåg att du skrev om Lolita för ett tag sedan! :) Förmodligen hade jag uppskattat den mer om jag hade försökt hålla förväntningarna nere lite...

   Radera
 5. Invandrarna skall jag försöka hinna läsa innan året är slut!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som ett bra mål! :) Tyckte väldigt mycket om den.

   Radera