måndag 30 september 2013

Sammanfattning: September


Läst 

Halv elva en sommarkväll - Marguerite Duras
Historikern - Elizabeth Kostova
Coraline - Neil Gaiman
Mina påhitt - Astrid Lindgren
Utvandrarna - Vilhelm Moberg
Carrie - Stephen King
När skruven dras åt - Henry James
Nordiska väsen - Johan Egerkrans

September = bra läsmånad! Trots mycket plugg har jag lyckats hålla igång nöjesläsningen och bockat av flera böcker som jag har varit sugen på att läsa. Överlag har det varit väldigt bra läsning, utan bottennapp. Bland de som har fastnat lite extra finns Elizabeth Kostovas Historikern och Utvandrarna Vilhelm Moberg. (Är f.ö. så himla nöjd över att jag äntligen har tagit mig an den där Utvandrar-serien.)

Nu väntar oktober runt hörnet. Träden nere på gatan skiftar i gult och i skrivande stund regnar det. Höstigt, minst sagt, men för en innekatt som mig känns det ändå helt okej (skönt att kunna vara inne och läsa med gott samvete). Jag har drabbats av akut fynda-böcker-på-second-hand-abstinens som måste botas, snarast! Utöver alla superspännande böcker som jag förhoppningsvis kommer hem med har jag inga större läsplaner. Lite Vilhelm Moberg blir det nog i alla fall, och kanske en King på det.

Hej då september, hej oktober!

8 kommentarer:

 1. Utvandrarserien ja, den har stått länge och samlat damm nu.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är liten tröskel att ta sig över :)

   Radera
 2. Skulle verkligen vilja läsa Astrid Lindgrens bok om sina föräldrar, måste göra det någongång! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon berättar så fint och varmt om sina föräldrar, väldigt trevlig läsning! :)

   Radera
 3. Hösten är verkligen mysig. Har precis stillat min secondhand-hunger och ska försöka inte köpa fler böcker nu... efter att precis ha tagit hem ytterligare 7 böcker, fast från biblioteket då, haha! Dock tentaplugga som bör göras. Hoppas din oktobermånad blir lika läsfylld som september!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då har du förhoppningsvis böcker så att du klarar dig ett tag framöver! :) Ja, vi håller tummarna många mysiga höstdagar med mycket lästid!

   Radera
 4. Många trevliga böcker du har hunnit med :)

  SvaraRadera