onsdag 28 augusti 2013

Paket med höstläsning

Efter en sommar med relativt få bokinköp har jag börjat fylla på igen inför hösten. Förra veckan mjukstartade jag med en liten beställning och idag fick jag äntligen hämta ut paketet! Stephen King-abstinens resulterade i Carrie, ska bli spännande att läsa boken som han slog igenom med.


En bok som jag har varit nyfiken på hur länge som helst är Marguerite Duras Halv elva en sommarkväll. Eftersom jag inte alls kom överens med Älskaren har jag dragit mig lite för att köpa mer av Duras, men nu ska jag äntligen ge henne en andra chans.
 
Och så sist men inte minst, Coraline av Neil Gaiman. Ytterligare en bok som jag har läst om inne hos Alekzandra och inte kunnat stå emot. Efter lite bläddrande kan jag redan konstatera att bara illustrationerna av Dave McKean kommer hålla mig vaken resten av hösten.

12 kommentarer:

 1. Låter lite oroväckande med Duras. Jag har Älskaren som ljudbok och har höga förväntningar. Hoppas att jag inte blir besviken.. :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskaren är lite speciell, på ett sätt som inte riktigt funkade för mig. Det är dock ingen "dålig" bok och jag vet att flera tycker bra om den, så bli inte allt för orolig! Hoppas du tycker om den :)

   Radera
 2. Duras låter spännande! Ska bli kul att höra vad du tycker om dem, framförallt Coraline (visst är bilderna läskiga!?)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilderna är hur läskiga som helst! Nästan lite för bra gjorda...

   Radera
 3. Åh vad roligt med Coraline! Har sett den filmen och gillade den verkligen. Sjukt obehaglig, dock. Ska bli kul att läsa vad du tycker om boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett trailern till filmen och den verkar så himla välgjord, ska försöka se den när jag har läst boken :)

   Radera
 4. Hej på dig!

  Jag har ett par böcker av Dumas som jag aldrig kommer att läsa: Emily L., LOL V. Steins hänförelse och Smärtan.

  Om du tror att de skulle vara någonting för dig skickar jag dem gärna till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack snälla för erbjudandet. Jag är absolut intresserad, hör av mig till dig via mejl med adressen! :)

   Radera
 5. Vd härligt med en bokbeställning. Det ska jag också göra, har samlat på mig några böcker till önskelistan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid härligt att få packa upp nya böcker! :)

   Radera
 6. Åh, skrev nyligen att jag skulle vilja läsa Stephen King igen, då jag inte vågat sen jag i tidiga tonåren läste "Carrie". Jag blev vettskrämd! :) Har du sett filmen "Älskaren"? Den kan jag annars tipsa om, baserad på Duras bok med samma namn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack för varningen! Ska inte läsa den under mörka, ensamma kvällar med andra ord... Roligt att du är sugen på att börja läsa King igen, trots skräckupplevelsen. Han är en fantastisk berättare.

   Älskaren har jag inte sett men tack för tipset, ska kollas upp! :)

   Radera