onsdag 12 juni 2013

Paket med sommarläsning

Idag fick jag äntligen gå iväg och hämta ett efterlängtat paket! Efter lite högtidlig uppackning tänkte jag visa innehållet:


Haruki Murakamis Kafka på stranden. När jag läste Efter mörkrets inbrott för någon månad sedan blev jag så positivt överraskad att jag direkt ville läsa mer av den japanske författaren.Jag är förmodligen den enda som inte har läst Melina Marchettas hyllade och omtalade Jellicoe Road än. I sommar ska det äntligen bli av!


Vågorna av Virginia Woolf. En kombination av fantastisk och krävande läsning sägs det. Tanken är att ha Vågorna som läsning vis sidan av, att läsa lite i taget och låta det ta tid.


Sist ut har vi Förvandlingen av Franz Kafka, en novell som jag har hört mycket om men faktiskt aldrig har läst. Det var nästan exakt ett år sedan jag senast läste något av Kafka så nu är det på tiden igen.

7 kommentarer:

 1. Kafka på stranden är en av mina absoluta favoritböcker :)

  Jellicoe Road är jag också sugen på att läsa. Tycker den har ett sådant himla fint omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, ska bli så spännande att dyka ner i den!

   Ja, omslaget till Jellicoe Road är superfint. Fick betala lite extra när jag valde danskt band istället för pocket, men jag ville ju ha just DET omslaget... :)

   Radera
 2. Jag tycker väldigt bra om Kafka på stranden :) Var ett tag sedan jag läste den men minns att den verkligen fastnade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ser verkligen fram emot att läsa den! :)

   Radera
 3. Åh fina Jellicoe Road. Lyckos dig som har den läsningen framför dig. Du ska inte gå och lyssna på Melina Marchetta på biblioteket vid Medborgarplatsen på måndag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så himla nyfiken efter alla hyllningar, ska bli kul att äntligen se vad det är för en bok.

   På måndag är jag dessvärre inte kvar i stan. Lite synd, hade ju varit perfekt att kombinera läsningen av Jellicoe Road med att gå och lyssna på henne!

   Radera
 4. Jag har inte heller läst Jellicoe Road men borde nog ta tag i den, för den har ju blivit väldigt hyllad så det bådar ju gott :)

  SvaraRadera