lördag 15 juni 2013

8 x Kafka på stranden

Efter en intensiv fredag med second hand-besök och en runda på IKEA har jag spenderat lördagen i soffan på balkongen med Kafka på stranden. Vid det här laget har boken hunnit komma ut på en mängd språk med olika omslag, tänkte lyfta fram några här.

1. Ryssland, 2. Danmark, 3. England, 4. Sverige

5. Danmark, 6. England, 7. England, 8. Finland

Flera utgåvor har ett relativt enkelt utseende, med den vita bakgrunden och katten som gemensamma nämnare. Andra har fått mer detaljerade omslag som lyfter fram ytterligare delar av berättelsen. Jag gillar verkligen den svenska pocketutgåvan, men även den danska utgåvan nere till vänster hör till favoriterna.

Vilka är era favoriter bland omslagen till Kafka på stranden?

5 kommentarer:

 1. Det svenska omslaget är absolut min favorit bland dessa (Har den själv). Förstår mig inte riktigt på det två undre engelska omslagen. Fast min favorit är egentligen denna (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0099458322), men avskyr storpocket! Hur är den förresten, boken alltså?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den du länkar till är superfin, så snyggt stilren!

   Har läst drygt 100 sidor nu och tycker verkligen om den så här långt. Älskar den lite drömska stämningen och de udda karaktärerna, ser fram emot att se hur berättelsen utvecklar sig :)

   Radera
 2. Mitt favoritomslag är det första engelska. Men jag är ju partisk - det är ju omslaget på min älskade bok i hyllan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får ju så klart en speciell relation till just den utgåvan man har läst :)

   Radera
 3. Jag tycker det svenska omslaget var finast. (Eller det engelska)

  SvaraRadera