tisdag 9 april 2013

Om Jesus

Om Jesus
Titel: Om Jesus
Författare: Jonas Gardell
Antal sidor: 356
Utgivningsår: 2009

Handling: Vem var egentligen Jesus? Jonas Gardell undersöker hur bilden som har formats av Jesus egentligen stämmer överens med mannen som levde i Nasaret, och i själva verket hette Josua.

Tankar: Titeln Om Jesus kan låta tung, på gränsen till skrämmande för mig som minns lektionerna i religion som en grå dimma (det är tveksamt om jag ens hade övervägt att öppna boken utan Jonas Gardells namn på framsidan). Med facit i hand är jag glad att jag kom över den där lilla tröskeln. Gardell har skrivit en lättförståelig, intressant och gripande bok som ger en bra introduktion för den som är nyfiken på kristendomen och religion överlag. En mängd noter där Gardell utvecklar sitt resonemang gör det möjligt för läsaren att själv välja nivå på läsningen och fördjupa sig ytterligare om intresse finns. Utöver ren teori delar Gardell med sig av personliga erfarenheter och beskriver på vilket sätt hans tro har fungerat som stöd och tröst genom livet.

Om Jesus kan läsas av alla som på något sätt är intresserade av religion, troende eller ej. Finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

6 kommentarer:

 1. Den här ska jag nog låna av min kära mor (tillsammans med Om Gud) och läsa dem båda. Det verkar vara väldigt intressanta böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska göra! Misstänker att Om Gud är minst lika intressant och läsvärd som Om Jesus.

   Radera
 2. Jag har läst en del av Gardell men aldrig hans religiösa böcker. Nu blev jag sugen på det tack vare din recension.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! :) Gardell är verkligen bred som författare och duktig på mycket.

   Radera
 3. Jag gillade också Om Jesus, tyckte att Gardells resonemang kring Jesus var väldigt intressanta! Har tänkt mig läsa Om Gud någon gång också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Gud står min att läsa-lista också, ska dock ta mig lite tid till att smälta Om Jesus först :)

   Radera