söndag 28 april 2013

Hattjakten

Hattjakten (kartonnage)Titel: Hattjakten
Författare: Sven Nordqvist
Antal sidor: 32
Utgivningsår: 1987

Handling: När morfar vaknar en morgon och upptäcker att hans hatt är borta blir han rasande! Han ger sig ut för att leta. Under hattjakten träffar morfar knasiga figurer, får mystiska meddelanden och hittar saker som han är övertygad om att ha sett förr...

Tankar: Hattjakten hörde till böckerna som lånades flitigt på biblioteket när jag var liten. Att läsa den igen, drygt 15 år senare, är lite läskigt och spännande på samma gång. Tänk om jag blir besviken och upplever den på ett helt annat sätt än jag minns den? Men nej, jag blir inte besviken. Tvärt om. Sven Nordqvists illustrationer är fyndiga och välgjorda som alltid. Berättelsen är supermysig och kan uppskattas av alla åldrar. Som barn fastande jag i första hand för spänningsmomentet med den försvunna hatten, nu  är det däremot hur morfar återupplever gamla barndomsminnen som är Hattjaktens höjdpunkt.

Hattjakten är en läsvärd berättelse med oerhört fina illustrationer. Finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

6 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med om illustrationerna! Mina framtida barn kommer att få lyssna/läsa den här vare sig de vill eller inte ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, samma här! Som tur är tror jag att den kommer hålla mååånga år till :)

   Radera
 2. Jag läste faktiskt också den ganska nyss! :) Den fick bli med hem från praktiken, tyckte det var så synd att den skulle slängas. Älskar verkligen illustrationerna, finns alltid så mycket att se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rädda Hattjakten från att slängas låter ju som en riktigt god gärning! :)

   Radera
 3. Åh Hattjakten, den var en favorit när jag var liten! Tror jag fortfarande har kvar den, jag får allt leta upp den så att jag kan återuppleva den fina berättelsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra! Är övertygad om att du kommer uppskatta den lika mycket nu :)

   Radera