fredag 22 februari 2013

Diagnos lässvacka

Efter ett par veckors uppehåll tänkte jag återigen hoppa på bokbloggsjerkan. Den här veckan lyder frågan: Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Ja, visst drabbas jag av lässvackor ibland. Ofta brukar de hänga ihop med svackor i tillvaron överlag, tråkiga saker som får tankarna att snurra och koncentrationen att brista. När det händer brukar jag låta böckerna vara. Om läslusten inte kommer tillbaka av sig själv efter ett tag får jag hjälpa mig själv på traven (lite som att tvinga ut sig själv på de första löprundorna, det är motigt i början men sen går det lättare). För att mjukstarta med läsningen igen försöker jag välja lättsmälta böcker, gärna med någon typ av spänning som kräver så lite eftertanke som möjligt.

10 kommentarer:

 1. Det är nog medicinen som verkar funka för de flesta, en lättsmält bok :)

  SvaraRadera
 2. Jag började just tänka att det kanske inte skulle vara omöjligt för mig att börja jogga :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det tur att den oftast kommer tillbaka efter ett tag :)

  SvaraRadera
 4. Ja oftast kommer läslusten tillbaka av sig självt!

  SvaraRadera
 5. Som du säger kan lässvackor vara kopplade till svackor överlag, och kan bara hålla med om att något som är lättläst kan lindra och får en på banan igen.

  SvaraRadera
 6. Det är nog viktigt att både låta det vara en stund och sedan mjukstarta :)

  SvaraRadera
 7. Den här veckan lade jag in ett tips som jag tror passar dig :)
  Svackorna kan ju också vara kopplade till att man aktiverar sig med något annat och inte hinner med.

  SvaraRadera
 8. Håller med dig! Det bästa är att mjukstarta när det varit en tung läsperiod. Ju mer man läser, desto lättare går det :)

  SvaraRadera
 9. Det brukar funka för mig med att läsa något lättsmält. Sen gäller det bara att ta sig ifrån det och ta tag i böcker som ligger och väntar på att bli lästa. :-)

  SvaraRadera
 10. Mina lässvackor brukar tack och lov gå över av sig själva efter ett tag. Men något jag lärt mig är att det inte går att "tvinga" bort dem. Hjälp på traven kan behövas, men inte läsångest. :)

  SvaraRadera