tisdag 8 januari 2013

Nya fynd

Är så nöjd med skörden efter min senaste second hand-runda! Flera böcker som jag har tittat och suktat efter i bokhandeln dök upp, och som vanligt för nästan inga pengar alls. Omslaget på Stephen Kings Varsel är väl kanske inte det vackraste jag har sett, men visst finns det ändå en viss charm med de där gamla, småfula framsidorna. Misstänker att innehållet är desto bättre... :)

7 kommentarer:

 1. Fina fynd! De enda jag har läst är Varsel (exakt den utgåvan dessutom!) och Dödssynden. Jag tyckte inte om Varsel så vidare mycket, men Dödssynden är en av mina favoritklassiker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har stött på lite delade meningar om Varsel, ska bli intressant att se om jag fastnar för den eller ej. Dödssynden ligger högt prioriterad i läshögen som väntar! :)

   Radera
 2. Åh vilka fina!! Älskar köpa second hand böcker. Men jag har en liten fundering här. När är den här Varsel översatt? För jag har hört att de äldre King översättningarna inte alls gör böckerna rättvisa. De nya ska vara riktigt bra vet jag (även om jag själv alltid propagerar för att han bör läsas på engelska :P) Så om du inte gillar den här så kanske det kan bero lite på översättningen kanske!? :P (Men jag hoppas sååå att du gillar den!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med översättningen ska jag absolut ha i åtanke! Om jag märker att den känns knäpp är det kanske bäst att lägga undan den för en nyare översättning, eller till och med en på engelska! :) Vore ju väldigt synd att gå miste om en bra bok pga. dålig översättning...

   Radera
  2. Ja jag håller med helt. Idag släpps ofta väldigt bra översättningar men just Kings gamla är lite luriga tyvärr...

   Radera
 3. jättefina titlar! (King hade jag avstått ifrån, förstås...)
  Historikern är jättebra och Dödssynden är en utmärkt klassiker.
  Maken är väl smått klassisk också och Oates är aldrig fel (utom när Akademien väljer Nobelpristagare, förstås)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra en till som gillar Historikern! Har varit på jakt efter den ett tag. På nätbokhandlarna har den varit slutsåld så gissa om jag blev glad när jag fick syn på den, i princip i nyskick för 10 kr... :)

   Radera