tisdag 15 januari 2013

Giganternas fall

Giganternas fall (pocket)
Titel: Giganternas fall (Fall of Giants)
Författare: Ken Follet
Antal sidor: 884
Utgivningsår: 2011

Giganternas fall är den första av tre böcker i en berättelse om 1900-talet. Ken Follet skildrar hur fem familjer från Tyskland, England, USA och Ryssland länkas ihop under första världskriget och ryska revolutionen. Läsaren får följa kampen för kvinnlig rösträtt, kärlek som sätts på prov, händelser i maktens korridorer och de fattiga arbetarnas kamp för överlevnad.

Ken Follet har skrivit en mäktig berättelse med mycket av allt. På ett snyggt sätt väver han ihop tillvaron för en mängd karaktärer runt om i världen utan att det blir rörigt. Insynen i de olika länderna ger en bred historisk och lärorik bild av första världskriget ur flera olika infallsvinklar.

Visst finns det några sega partier i en bok med nästan 900 sidor. När militära strategier beskrivs ingående tappar jag lätt intresset. Å andra sidan känns det som att tiden försvinner när jag får följa de olika familjernas med- och motgångar. Visst tar det lite tid att ta sig igenom Giganternas fall, men för den som är intresserad av historia och, liksom jag, är svag för episka släktkrönikor är det här en bok som har mycket att erbjuda.

Finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar