måndag 14 januari 2013

Böcker att se fram emot

Torka aldrig tårar utan handskar: 2. Sjukdomen
Källa

Äntligen har bokbloggsjerkan kommit igång igen! Årets första fråga lyder: Vilken bok är du mest nyfiken på som kommer att komma ut under första halvan av det här året?

Nu råkar det vara så att jag är usel på att hålla mig uppdaterad om vilka böcker som ska komma ut. Främst beror det nog på att jag har fullt upp med alla böcker som redan finns.  Men, det finns i alla fall en bok som jag har längtat efter sedan i höstas (vilket jag nog inte är ensam om): Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar: 2. Sjukdomen. Blir lite extra glad när jag tänker på att den i skrivande stund är på väg hem till mig. Trots att jag såg serien när den gick på SVT och med andra ord vet hur den kommer sluta ser jag så mycket fram emot att få möta karaktärerna igen.

14 kommentarer:

 1. Sjukdomen ser jag också mycket fram emot =)

  SvaraRadera
 2. Jag såg TV-serien och tyckte den var något av det bästa jag sett. Böckerna tänkte jag nog vänta med tills alla tre kommit ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan nog vara bra, då får tv-serien chans att landa lite mer (plus att du kan styra helt själv över läsningen och slipper ofrivilliga avbrott i väntan på nästa bok).

   Radera
 3. Hört talas om böckerna (och tv-serien) men inte läst någon utav dem. Kanske framöver. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna och serien rekommenderas varmt! :)

   Radera
 4. Jag såg inte tv-serien för jag vill läsa böckerna först men är lite tveksam. De som såg serien säger att man blev himla illa berörd.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst är det en tung serie, men samtidigt välgjord och otroligt viktig!

   Radera
 5. Som jag förstår det handlar andra boken mer om samhället runt om så att ha sett serien förstör inte läsningen då de tar upp lite olika saker. Då var det nog annorlunda med bok ett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, trots att man har sett serien tror jag knappast att böckerna kommer kännas överflödiga. Dessutom har ju böcker alltid en förmåga att ge extra djup i en berättelse.

   Radera
 6. Enligt min mening var tvåan precis lika bra som ettan! Kan knappt vänta tills sista delen kommer ut :)

  SvaraRadera
 7. Jag var lite sugen på dessa för ett tag sedan men inte så mycket längre.. har liite svårt för Gardell!

  SvaraRadera
 8. Såg lite av TVserien, måste nog läsa böckerna också, alla höjer dom till skyarna.

  SvaraRadera