fredag 12 oktober 2012

Nobelpriset och böcker som väntar

Helgens bokbloggsjerka består den här gången av två frågor.

Tumblr_lum1wyyku91qcccygo1_500_large
Källa
Var det rätt person som kammade hem nobelpriset?
Årets nobelpristagare Mo Yan är både oläst och okänd för min del, så huruvida han är rätt person för priset är svårt att säga. Av ren nyfikenhet kommer jag nog att ge hans böcker en chans framöver. Nobelpriset är ett kul sätt att få upp ögonen för (i mitt fall ofta nya)  författarskap runt om i världen.

Hur många böcker finns det just nu i din att-läsa-hög?
I skrivande stund står det 37 olästa böcker i hyllorna. Jag brukar försöka att läsa undan lite mellan vare second hand-besök och bokinköp på nätet, dessvärre är det inte helt lätt att läsa i samma takt som böckerna kommer in i hemmet. 

8 kommentarer:

 1. Jag har en period nu där jag försöker läsa undan böcker innan jag köper nya. Lånar däremot från bibblo fortfarande :)

  SvaraRadera
 2. Förr hade jag inte mer än ett 30-tal olästa böcker i hyllan, sedan började jag bokblogga... :)

  SvaraRadera
 3. Jag ska ge den bok jag redan hade av Yan en chans, men jag tror inte jag springer ut och letar efter de andra (såvida inte Det röda fältet är något riktigt speciellt).

  SvaraRadera
 4. Verkar inte vara många som känner till årets pristagare. Din hög med olästa böcker var ju inte enormt stor...vi är ju några som har större:))

  SvaraRadera
 5. Det har en tendens att bli fler böcker in än vad som lämnar hemmet. Därför bli att läsa-högen bara större och större.

  SvaraRadera
 6. Visst har dom en underlig förmåga att tränga sig in och fastna i bokhyllan :)

  SvaraRadera
 7. Nej det är svårt att komma i kapp.

  SvaraRadera
 8. Det intressanta med nobelpriset är just hur det fungerar som ögonöppnare för ny litteratur. Det är ju sällan man kan ha en åsikt om vinnaren för det är oftast en obekant författare, men man får boktips. Världens mest prestigefyllda boktips.

  SvaraRadera