fredag 26 oktober 2012

Betygsättning av böcker

Sista fredagen i oktober och dags för en ny bokbloggsjerka. Den här veckan lyder frågan kort och gott: Betygsätter du böcker? Varför/varför inte?

Nej, jag betygsätter inte böcker. Jag upplever helt enkelt att betyg inte ger mig så mycket, varken när det gäller att sätta själv eller att läsa andras. Några rader med tankar brukar räcka gott och väl för att jag ska bilda mig en uppfattning om boken.

10 kommentarer:

 1. Jag gillar också mer att läsa andras tankar om boken än att kolla på betygen :)

  SvaraRadera
 2. Om folk har skrivit en lång recension eller om det är en bok jag inte egentligen tänkt läsa men den får bra betyg av många så blir jag lockad av att läsa recensionerna för att sen kanske läsa även boken. Men det är väldigt olika..

  SvaraRadera
 3. Det kanske är jag som inte klarar att uttrycka vad jag tycker för jag tycker det brukar vara svårt att utläsa i den löpande texten om jag gillade boken eller ej :)

  SvaraRadera
 4. Om jag snabbt letar efter bra böcker är betygssättningen enkel att kolla efter i första hand.

  SvaraRadera
 5. Jag tittar sällan på betyget, som jag inte tycker säger så mycket.Betyg är ju såolika för olika läsare.

  SvaraRadera
 6. Ser det på samma sätt, det är tankarna runt boken som är det som ger något.

  SvaraRadera
 7. Oavsett om det resulterar i en siffra eller inte tycker jag det viktiga är "några rader": bra för sig själv också att formulera vad man tycker.

  SvaraRadera
 8. Problemet för mig när jag skriver recensioner är att jag oftast väljer att fokusera på ett par detaljer som jag gillar eller har problem med. För mig blir då betyget den samlade helhetsupplevelsen :)

  SvaraRadera
 9. För mig är det ungefär som hos C.R.M. Nilsson. Ibland skriver jag om något som tex retar mig. Men boken som helhet kanske jag iallafall tycker om och då märks det på betyget.

  SvaraRadera
 10. Jag slutade med betyg då nästan alla fick en tre men det gjorde boken mer rättvisa att skriva om vad jag tyckte istället för att bara sätta ett betyg.

  SvaraRadera