fredag 5 oktober 2012

Facklitteratur?

Fredag igen och en ledig helg att se fram emot. I veckans bokbloggsjerka är frågan: Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Tumblr_m6whyi2eij1ry0lq6o1_500_large
Källa
I och med att jag pluggar om dagarna ägnas en ganska stor del av den sammanlagda lästiden till facklitteratur. Det här leder till att min självvalda läsning i princip bara utgörs av skönlitteratur. Jag hoppas kunna ändra på det här så småningom (det råder ju knappast brist på intressanta ämnen att läsa om). För tillfället är jag sugen på en större bok, gärna med bilder, som går att bläddra i lite då och då. Vilka böcker borde jag kolla upp? Historia är jag alltid lite extra nyfiken på men tips inom alla områden är varmt välkomna!

22 kommentarer:

 1. Samma här! Efter en pluggdag är jag mer intresserad av skönlitteratur. Tyvärr har jag inga tips att ge dig :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter en pluggdag tycker jag faktiskt att man kan ägna sig åt enbart skönlitteratur, helt utan dåligt samvete ;)

   Radera
 2. Det hör nog till vanligheten att läsa mest skönlitteratur efter att ha studerat. Men det finns så mycket att lära inom många områden. Suget efter annat kommer säkert senare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är övertygad om att suget efter annan litteratur dyker upp så fort studierna inte ligger i fokus längre :)

   Radera
 3. Ja när jag pluggade var facklitteraturen inte alls lika lockande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att många som pluggar upplever något liknande.

   Radera
 4. Jag hamnar också oftast i skönlitteratur. Några enstaka biografier och lite inredning - konst - design och recept är det enda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Biografier hade jag nästan glömt att räkna med som facklitteratur. Efter helgens jerka har jag insett att jag aldrig har ägnat en tanke åt vad facklitteratur egentligen är...

   Radera
 5. Svar
  1. Ja, dessvärre kan jag inte ta åt mig äran för den. Men det skulle inte vara dumt att ha en hylla med liknande böcker som på bilden :)

   Radera
 6. Behovet av facklitteratur har nog minskat för mig, jag kan hitta det mesta jag behöver på Internet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju väldigt sällan som man faktiskt behöver slå upp något i en riktig bok :)

   Radera
 7. A History of World Societies är en stor och tjock bok med väldigt mycket fina bilder ;) Fruktansvärt dyr om man inte hittar den begagnad, men den är rolig att bläddra i. Den täcker ett väldigt brett område så man kan hitta lite om allting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för tipset! Det är precis något i den stilen som jag är ute efter. Kollade upp den och visst var den lite dyr, men samtidigt är det nog en bok som kan hänga med under lång tid framöver.

   Radera
 8. När jag pluggade orkade jag knappt ens se åt skönlitterära böcker på fritiden.

  "Bardo Tibet" av Max Fredrikson är en fin bok från Tibet, med fler bilder än text. Boken är modell större.

  SvaraRadera
 9. Själv bläddrar jag gärna i kokböcker:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan lite synd att jag bara använder internet till recpet, när det finns så många fina kokböcker att titta i :)

   Radera
 10. Jag känner igen studentsyndromet att inte orka läsa annan facklitteratur, eller annat litteratur överhuvudtaget, samtidigt som man ska trycka i sig en massa studentlitteratur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trots att man tycker om att läsa kan man bli ganska mätt på text och ord till slut.

   Radera
 11. Om du är intresserad av en historisk bild med många bilder så är ju konstböcker en riktig guldgruva! Älskar att bläddra mellan olika porträtt och interiörer från svunnen tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt inte tänkt på att leta bland konstböcker, men nu när du säger det låter det ju klockrent :) Tack för tipset!

   Radera