måndag 4 augusti 2014

Sammanfattning: JuliLäst i juli

 • Sommarboken - Tove Jansson
 • Pennskaftet - Elin Wägner
 • Bonjour Tristesse - Françoise Sagan
 • Ensam i Berlin - Hans Fallada
 • Farlig fåfänga - Stieg Trenter
 • I en förvandlad stad - Per Anders Fogelström

Så tog fina, varma juli slut (fast värmen verkar stanna kvar ett tag till). Den där semestern som var så efterlängtad för bara några veckor sedan börjar redan kännas avlägsen, men sommaren är ju faktiskt inte slut än. Det märktes inte minst när jag åkte in till ett soligt Södermalm i lördags och tittade på Prideparaden. Blev så varm i kroppen och glad i hjärtat.

Hur blev juli som läsmånad då? Jo, ganska bra får jag nog säga. Eller väldigt bra. Den bästa läsupplevelsen fick jag med Hans Falladas Ensam i Berlin. Att läsa gamla svenska klassiker av Stieg Trenter, Per Anders Fogelström och Elin Wägner har också varit väldigt fint.

När jag tänker tillbaka på böckerna som blev lästa i juli hittar jag ganska snart en gemensam nämnare: ingen är mindre än 30 år gammal. Jag älskar att resa tillbaka i tiden när jag läser, men en liten del av mig börjar faktiskt känna att det är dags för något nytt och samtida. Det får helt enkelt bli läsmålet för augusti.

2 kommentarer:

 1. Det är allt trevligt att läsa lite äldre böcker emellanåt. Trenter är jag så sugen på. Fogelströms stadsserie skall jag fortsätta med under hösten under tre på tre utmaningen hos Pocketlover.

  SvaraRadera
 2. Det går alltid att lita på att här finna tips på läsvärda klassiker :-)

  SvaraRadera