söndag 31 augusti 2014

Sammanfattning: Augusti

Läst i augusti

Förbannelse (Thinner) - Richard Bachman (Stephen King)
Browns rekviem - James Ellroy
The New York Triology: Ghosts - Paul Auster
Löwensköldska ringen - Selma Lagerlöf
Charlotte Löwensköld - Selma Lagerlöf

Ikväll springer jag mellan tvättstugan och hemmet, tittar på Babel och framför allt: säger hej då till sommaren. Nu ser jag fram emot några fina höstmånader med gula löv, höstpromenader, böcker, tv-serier och annat bra som hör hösten till. Innan vi går vidare in i september tänkte jag dock stanna upp och sammanfatta augustiläsningen. Den klassiska spökhistorien Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf blev månadens favorit. Övriga titlar har jag upplevt som underhållande men ganska anonym spänningslitteratur. Inget som jag kommer bära med mig någon längre period med andra ord.

För en månad sedan satte jag upp som mål att läsa ny litteratur. Eftersom jag har misslyckats totalt (den yngsta av böckerna ovan är skriven under 1980-talet) får jag helt enkelt göra ett nytt försök i september. Men först blir det sömn. Höst och ny vecka väntar.

4 kommentarer:

 1. Löwensköldska ringen skulle jag vilja läsa någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Ett stort plus är att den är relativt kort (drygt hundra sidor), så det är inget större läsprojekt att ta sig an :)

   Radera
 2. Jag måste ta tag i mig själv och läsa något, nästan vad som helst, av Selma Lagerlöf. Löwensköldska ringen låter som om den skulle vara något för mig :)

  SvaraRadera