måndag 24 september 2012

Nya böcker flyttar inEfter en helg som bjöd på second hand-besök är det dags att göra plats för ett nytt gäng med böcker. Som vanligt höll jag utkik efter Stephen King och den här gången var det Den gröna milen och Om en Buick 8 som fick följa med hem. Dessutom sprang jag på två framtidsskildringar: En lust att leva av Anthony Burgess, kanske mer känd för Clockwork Orange, och En vacker dag av författaren bakom Rosemarys Baby, Íra Levin. Utöver det blev det spänning i form av Thomas Harris Röda draken, ryskt av Dostojevskij, tyskt av nobelpristagaren Herta Müller och sist men inte minst, en samling Stockholmsnoveller.

Puh. Nu har jag så jag klarar mig ett tag framöver.

4 kommentarer:

 1. De enda jag har läst är Röda draken och Den gröna milen. Tycker båda är riktigt bra :)

  Hjärtdjur hade de på Myrorna sist jag var där, men jag var inte säker på att jag skulle läsa den så den fick åka tillbaka in i hyllan.

  SvaraRadera
 2. Ja, frågan är om jag kommer ta mig igenom Hjärtdjur. Anledningen till att jag köpte den var att den i princip var i nyskick och kostade 5kr... Nu återstår det att se om det kommer bli en hyllvärmare. Är nyfiken på handligen men har förstått att det är en bok som kräver en hel del.

  SvaraRadera
 3. Ett helt annat ämne men du vet föreställningen Men det skulle ni aldrig våga som jag bloggade om i början av september. Den spelades då på Orionteatern. Nu har den nypremiär och spelas fem gånger på Dramalabbet. Så om du vill se den vill jag bara tipsa om detta. Ha en fin tisdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för tipset! Ha en fortsatt fin dag :)

   Radera