fredag 25 maj 2012

Liten del av önskelistan

I veckans bokbloggsjerka är uppdraget: Nämn en bok som står på din önskelista just nu. 
Varsel (storpocket)
Källa

Under våren har jag läst så många bra böcker av sedan tidigare olästa författare att min önskelista har utökats avsevärt med alla titlar av Kafka, Dostojevskij m.fl.  Men, för att komma ifrån klassikerträsket som jag har fastnat i (som i och för sig är ganska fint, men ombyte förnöjer) önskar jag mig något, åtminstone lite, nyare.

Den senaste tiden har jag varit sugen på att utöka min blygsamma Stephen King-samling i bokhyllan. Varsel får gärna flytta in tillsammans med filmatiseringen, är vid sidan av klassikerträsket inne i en gamla-filmer-med-Jack-Nicholson-period.

9 kommentarer:

 1. Den är fin, och en av de få filmer som matchar bokens kvalitet.

  SvaraRadera
 2. Jag borde verkligen läsa fler klassiker, men det dyker upp så mycket annat hela tiden så det blir inte av.

  SvaraRadera
 3. Både boken och filmen fick mig att sitta på nålar! :)

  SvaraRadera
 4. Varsel är den enda bok jag sträckläst "på riktigt". Hittills den enda bok jag inte ens kunde släppa när jag gick på toaletten :)

  SvaraRadera
 5. Jag blev lite besviken på Varsel när jag läste den, om jag ska vara ärlig. Jag har dock aldrig sett mer än början av filmen.

  SvaraRadera
 6. Stephen King har jag lustigt nog aldrig läst, men jag tror att det är alldeles för läskiga böcker för min smak. :)

  SvaraRadera
 7. Nu var det över 20 år sen jag läste den men jag gillade!

  SvaraRadera
 8. Jag har också velat läsa mer av Stephen King, men jag blir alltid så rädd när jag försöker! Har du läst "Att skriva" av honom? Den är verkligen bra (om man är intresserad av hans författarkarriär eller vill bli inspirerad till skrivande, till exempel), och man kan sova gott efteråt :)

  SvaraRadera