fredag 20 april 2012

Att läsa eller att inte läsa?

I veckans bokbloggsjerka är frågan: Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvud taget?

423153_1824257102187_1713057297_869319_178892805_n_large
Källa
Det är sällan som jag kommer över en bok som inte tilltalar mig över huvud taget (de flesta försvinner nog i utgallringsprocessen innan). Men visst händer det att jag stöter på böcker med ett språk eller en handling som inte faller mig i smaken. Det finns ingen regel för hur många sidor eller kapitel som jag måste kämpa mig igenom,  jag läser ut dem ändå. För det mesta. I och med att jag skriver en del själv försöker jag istället att klura ut vad det är som jag inte tycker om, och varför. Dåliga läserfarenheter behöver inte vara detsamma som överflödiga.

7 kommentarer:

 1. Nä, och om man tvingar sig att läsa sådant som inte känns jätteintressant så kan man upptäcka saker man inte annars skulle ha sett. Det är inte alltid bra att vara som jag och ge upp för tidigt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt får du ju en himla massa tid som kan läggas på roligare läsning (böcker som väntar på att läsas är ju knappast en bristvara). Finns för och nackdelar med vilken inställning man än har :)

   Radera
 2. Jag känner igen mig i utgallringsprocessen innan läsningen, jag chansar sällan vilt i min läsning. Väljer ofta klassiker och de är nästan alltid läsvärda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag läser också en del klassiker, och omtalade böcker över huvud taget. Och ja, de har ju blivit klassiker om omtalade av en anledning... :)

   Radera
 3. Jag vet inte om jag vill kalla mig försiktig i mina bokval, men gallrar gör jag ju och kanske har jag blivit duktig på det. Visst träffar jag på dåliga böcker, men jag håller helt och hållet med: En dålig läserfarenhet behöver inte betyda att den är överflödig. Det var nog ungefär det jag försökte säga i mitt svar, men du sa det så mycket bättre :)

  SvaraRadera
 4. Väldigt mycket är ju språket, helt klart.
  Men ibland har jag inte bläddrat i den innan jag provar. Eller så har jag fått den av nån som tror den ska passa...

  SvaraRadera
 5. Jag läste för många böcker som jag inte tyckte om som ung, så det har jag lagt ner. :)

  SvaraRadera