onsdag 5 november 2014

Sammanfattning: Oktober

Läst i oktober

 • Expeditionen: Min kärlekshistoria - Bea Uusma
 • Sputnik Älskling - Haruki Murakami
 • De fördömda - Joyce Carol Oates
 • Gone Girl - Gillian Flynn

Jag vet inte riktigt vad som hände med oktober. Ena stunden här, andra stunden borta. Jag har gått som i en liten dimma, tänkt mycket på vad jag vill göra och var jag vill vara. Fått glädjande  jobbesked och läst böcker (men inte så många förstås, har tappat farten helt verkar det som). Gillian Flynns Gone Girl blev månadens stora favorit och positiva överraskning. De fördömda av Joyce Carol Oates föll mig dock inte alls i smaken.

Så har vi alltså gått in i november. Redan. Julsuget har börjat smyga sig på så smått men jag tänker försöka lägga band på mig och vänta några veckor till. Jag tjuvstartar dock lite med att planera vilka juliga böcker som ska få flytta in i december. Mysig sysselsättning.

6 kommentarer:

 1. Expeditionen har jag liggande och den skall läsas framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du något att se fram emot! Otroligt välgjord och fin bok :)

   Radera
 2. Visserligen inget omslagstema, men det slår mig bara att alla fyra böckerna har en mörk bakgrund, men med författarnamn och titlar i starka färger. Ser ut som om oktobers böcker hör ihop rent utseendemässigt. Upplever du något tema när det gäller innehåll? Har du saknat klassikerna - ser att du har en på gång nu igen: På västfronten intet nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst ser de nästan ut att höra ihop! Den röda tråden är nog att det är ganska mörka berättelser, och det speglas ju även i omslagen. Tror att jag dras lite extra till den typen av böcker under hösten.

   Radera
 3. Upplevde också att oktober bara försvann, typ blinkade och så var det november.

  Nu blir jag ännu mer sugen på att ta tag i saken och läsa något av Gillian Flynn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det tycker jag verkligen att du ska göra! Längtar redan efter att dyka ner i mer av Flynn :)

   Radera