tisdag 4 februari 2014

Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet

Titel: Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet
Författare: Linn Spross
Antal sidor: 301
Utgivningsår: 2013

Handling: Hanna är 20 år och pluggar statsvetenskap i Uppsala. Hon lever ett ensamt liv i den nya staden och tillbringar en stor del av tiden inne på sitt studentrum. När Imagine dyker upp förändras allt. Imagine är impulsiv och politiskt medveten - tillsammans ska de göra revolution!

Tankar: Linn Spross skildrar tillvaron bland några unga studenter som är frustrerade på samhället och känner sig manade till att agera. Hanna är introvert och allvarlig, Imagine är extrovert och gränslös. Det börjar bra. Tack vare igenkänningshumor och korta, lättsmälta kapitel slukar jag första halvan på ett ögonblick. Därefter börjar berättelsen kännas enformig. Det är ett evigt rödvinsdrickande och malande om revolution, men ingenting händer! Stundtals uppstår det roliga situationer som gör det värt att läsa vidare, och visst är det intressant att ta del av tjejernas politiska diskussioner. Dessvärre följer känslan av upprepning med genom resten av boken och drar ner intrycket.

Nej, jag blir inte såld på Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet, men visst fungerar den som lättsam och rolig läsning. Finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar