måndag 10 december 2012

Om konsten att läsa och skriva

Om konsten att läsa och skriva (pocket)
Källa
I Om konsten att läsa och skriva delar litteraturvetaren Olof Lagercrantz med sig av sina erfarenheter och tankar kring läsandet och skrivandet.

Bland de böcker som jag har läst om skrivande har jag stött på två typer: Böcker som inspirerar och böcker som i princip går ut på att det inte är någon idé att försöka ge ut en bok, det är ändå så få som blir utgivna. Om konsten att läsa och skriva hör till den första typen. Lagercrantz menar att skrivande är som vilken kunskap som helst - övning ger färdighet. Råd blandas med funderingar och berättelser om värmen för litteraturen. Att Lagercrantz delar med sig av sina egna motgångar i skrivandet ger ett ödmjukt intryck som gör det lättare att ta till sig boken. Jag upplever aldrig att han vill trycka ner sina åsikter i halsen på läsaren, snarare tvärtom.

Om konsten att läsa och skriva är lättsmält och läsvärd men sticker nog inte ut tillräckligt mycket för att jag ska komma ihåg den någon längre tid.

Finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

3 kommentarer:

  1. Jag hade den här som en kursbok en gång, minns att den i alla fall var snäppet bättre än somliga. De som tillhörde den där skaran som säger att det inte är någon idé att försöka..

    SvaraRadera
  2. Den hade fint omslag i alla fall :-D

    SvaraRadera
  3. Kanske vore intressant, skall korrekturläsa lite ur mitt eget alster i julhelgen och alla intryck utifrån är ju positiva. Däremot väntar jag fortfarande på boken "Hur man får något tryckt och utgivet av ett förlag" :)

    SvaraRadera