fredag 1 maj 2015

Förr eller senare exploderar jag

Titel: Förr eller senare exploderar jag
Författare: John Green
Antal sidor: 307
Utgivningsår: 2012

Handling: 17-åriga Hazel har levt med en cancerdiagnos i tre års tid och vet att hon aldrig kommer bli frisk. Ibland åker hon till kyrkans stödgrupp för ungdomar, men den är för det mesta mer deprimerande än uppmuntrande. När Augustus börjar i gruppen förändras dock allt.

Tankar: Förr eller senare exploderar jag har blivit så otroligt hyllad de senaste åren. Förmodligen är jag en av de sista som läser den. Visst har jag varit nyfiken på boken hur länge som helst, men samtidigt har jag inte riktigt orkat. Ungdomar med cancer = tungt ämne att läsa om. Men, så fick jag syn på boken för ett par veckor sedan och kände äntligen att det var dags.

Ganska snart efter att jag hade börjat läsa upptäckte jag att John Greens bok var just en sådan bok som man hela tiden går runt och längtar efter att få plocka upp igen. Jag läste på tunnelbanan på vägen till och från jobbet och ville helst att resorna bara skulle fortsätta (vilket i sig är ett ganska bra betyg, SÅ kul är det inte i kollektivtrafiken). Förr eller senare exploderar jag är nämligen så varm, fin och rolig som en bok kan vara. Visst är det mycket som är sorgligt och tungt, men det förstärker ju också de ljusa delarna. Att läsa Greens bok är lite som att åka bergochdalbana bland alla känslor. Det är utmattande, men också ganska skönt att läsa något som ruskar om en. Och ja, jag förstår verkligen varför den här boken har blivit så hyllad.

Förr eller senare exploderar jag finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

1 kommentar:

  1. Har denna oläst, men har tänkt ta tag i den som nästnästa bok. Ska försöka hålla mig undan folk medan jag läser den.

    SvaraRadera