lördag 30 november 2013

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Antal sidor: 395
Utgivningsår: 2013

Handling: Under två år brevväxlar 28-åriga Sara i Stockholm med 65-åriga Amy i Broken Wheel. Mest skriver de om böcker och livet. När Sara äntligen reser över till USA för att hälsa på sin brevvän har Amy dött. Sara lär känna de udda invånarna i Broken Wheel och tillsammans med sina nya vänner öppnar hon en bokhandel. Under Saras besök får den bortglömda staden nytt liv, och ingen vill tänka på att hon snart måste åka hem.

Tankar: Jag älskar böcker om människor som älskar böcker. Antar att det har att göra med den höga igenkänningsfaktorn. Läsarna i Broken Wheel rekommenderar innehåller allt som den här typen av bok ska innehålla: Bokprat, boktips, bokhyllor, bokhögar. Karaktärer som är omöjliga att inte tycka om, vänskap och lite kärlek, så klart.

När Sara öppnar en bokhandel med fyndiga rekommendationer och stora läsfåtöljer blir jag såld (och det märks verkligen att Katarina Bivald tycker om att skriva om det här). Att jag älskar småstäder med knepiga invånare, i böcker såväl som på film, bidrar också förstås. Jag får medge att en del händelser i boken inte känns helt trovärdiga, men det gör ingenting! Det handlar om ren nöjesläsning, och då behöver allt inte vara trovärdigt eller logiskt.

Bivald har skrivit en bok att bli varm och uppmuntrad av. Luta er tillbaka och följ med, Läsarna i Broken Wheel rekommenderar inbjuder till sträckläsning. Finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

1 kommentar:

  1. Den boken ska jag läsa. Gillar också böcker om bokälskare.

    SvaraRadera