torsdag 29 november 2012

Unga kvinnor

I Unga kvinnor (Little Women) möter vi systrarna March: Den vackra och väluppfostrade Meg, pojkflickan Jo som vill bli författare, musikaliska och omtänksamma Beth och lilla Amy. Trots att tiderna är hårda och fadern är ute i krig försöker systrarna att tillsammans med modern göra tillvaron så dräglig som möjligt. Det blir ett år av glädje, utflykter, oro och sorg.

Louisa May Alcotts ungdomsklassiker från 1868 visade sig vara en varm och lättsmält berättelse. Vardagsgnäll, lättsamma tillställningar och långa sommardagar blandas med allvar och sjukdom. Om man kan ha överseende med den snusförnuftiga mamman och flickornas något präktiga framtoning är det här en klassiker som är väl värd att läsas.

Boken med det fina omslaget är en del ur boxen med uppväxtklassiker från Repris. Finns hos Bokus och Adlibris.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar verkligen omslagen på de här böckerna som är i boxarna :) Jag skulle kanske ta och köpa mig en eller två av dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också väldigt svag för dem (bra böcker OCH supersnygga omslag, blir ju inte mycket bättre än så). Just den här boxen passade jag på att köpa under senaste bokrean. Vill minnas att jag sparade en hel del pengar på det så det kan vara ett tips, om du orkar vänta tills dess :)

      Radera