fredag 10 augusti 2012

Tre böcker som inte lockar


Fredag och dags för veckans bokbloggsjerka: Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken.

Snabba cash av Jens Lapidus - Boken om droger, kriminella gäng och killar som är ute efter snabba cash. Det är möjligt att den ger en bra inblick i Stockholms undre värld, men det är ingen läsning som jag blir särskilt nyfiken på. I mina ögon verkar handlingen hård, avlägsen och svår att relatera till.

Havsmannen av Carl-Johan Vallgren -  När jag köpte Den vidunderliga kärlekens historia var jag övertygad om att det var precis min typ av bok. Ganska snart upptäckte jag tyvärr att Vallgren inte alls föll mig i smaken, med följden att resten av hans böcker blev ointressanta. Dessutom har jag svårt för att vältra mig i böcker om barn som far illa, vilket gör att just Havsmannen blir extra ointressant.

Twilight av Stephenie Meyer - Jag rycktes aldrig med när vampyrvågen satte igång för några år sedan. Meyers böcker är och kommer nog att förbli olästa. Anledningen till att jag känner mig så pass ointresserad är förmodligen en kombination av vampyr-temat, som inte alls lockar, och att jag helt enkelt blev så mätt på all uppmärksamhet kring böckerna när de var aktuella.

16 kommentarer:

 1. Snabba cash är en bok som jag antagligen aldrig kommer läsa heller

  SvaraRadera
 2. Vampyrtrenden har jag inte fastnat för heller. Snabba Cash var väl inget mästerverk, men något gör han som får karaktärerna att fastna mer än den normale deckarförfattaren, kanske för att perspektivet ligger hos de kriminella och inte hos kommissarierna. Jag gillade ett par tidiga Vallgren, men har ingen stor lust på Havsmannen ändå.

  SvaraRadera
 3. Snabba cash har jag läst. Och gillat :) Twilight kunde jag lätt haft med på min lista också.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst Twilight - den så hatade och så älskade serien - men jag är inte heller såld på vampyrer eller andra övernaturliga varelser för den delen.

  Dina andra två nejstämplar jag däremot. Det är andra gången jag ser Snabba cash i jerkan och jag kan nog räkna in den i mitt allmänna nej till krim. Inte ett dugg sugen.

  SvaraRadera
 5. Jag har heller inte känt mig särskilt lockad av Snabba Cash. Twilight önskar jag att jag aldrig hade läst och försöker förtränga faktumet att jag inte bara läst första boken, utan även andra och tredje.

  SvaraRadera
 6. Jag läste Twlight böckerna nyligen, långt efter all hype. Men jag tyckte iallafall att de var superspännande, även om det var mycket dravel i dem också.

  Snabba Cash lockar mig verkligen inte! Ganska liten chans att jag skulle läsa den.

  SvaraRadera
 7. Snabba cash och uppföljaren har jag läst. När det gäller Twilight räcker det med filmerna, din tredje vet jag inte så mycket om.

  SvaraRadera
 8. Snabba Cash har jag också på min lista, men jag gillade Twilight böckerna när de kom. :)

  SvaraRadera
 9. Snabba cash läste jag några sidor i en gång och störde mig så på de dryga bratsen men nu har jag via min samboutmaning lovat sambon att ge den en chans en till. Den vidunderliga älskade jag och jag vill läsa Havsmannen också. Den sista är vi i alla fall ense om!

  SvaraRadera
 10. Gav mig på Snabba Cash en gång med kände snabbt att det inte var min grej. Attityden och språken störde mig bara. Kanske passar för boken, men för mig var det bara störande eftersom jag stör mig på människor som har den attityden och det språket.

  SvaraRadera
 11. Jag har också avstått från Lapidus och från Havsmannen trots att jag tidigare läst och gillat flera böcker av C J Vallgren

  SvaraRadera
 12. Havsmannen är en av vårens höjdarupplevelser enligt mig. Jag var skeptisk men kunde inte sluta läsa när jag väl börjat.

  SvaraRadera
 13. Åh, jag älskade Den vidunderliga kärlekens historia jättemycket. Och jag är brutalt nyfiken på Havsmannen. =P Snabba cash är dock inte någon prio hos mig. Twilight har jag redan läst.

  SvaraRadera
 14. Jag kommer inte eller att läsa de två första, Twilight gillar jag däremot. :)

  SvaraRadera
 15. Jag gillar Twilightböckerna men om man inte är så förtjust i vampyr-temat är dem nog ingen höjdare :)

  SvaraRadera
 16. Snabba Cash vill jag ju heller inte läsa men Twilight har jag läst och jag vill gärna läsa Havsmannen. :) Va olika det kan vara ibland.

  SvaraRadera