fredag 17 augusti 2012

Minnesanteckningar

Tillbaka efter sommarens sista avstickare från Stockholm. Nu väntar ett par veckor på hemmaplan innan studierna drar igång. Det är fredag, och med andra ord dags för bokbloggsjerka, som den här veckan lyder: Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande.

Saker som har med bloggen att göra håller jag för det mesta i huvudet. Ibland kan det dock hända att jag läser något speciellt som jag vill ta upp i ett inlägg om boken ifråga, och då gör jag helt enkelt en anteckning i mobilen. Där hamnar det mesta som jag vill komma ihåg, saker som bokade tider, en ny låt på radion eller några rader till det jag skriver på för tillfället. Med tiden har det systemet blivit lite rörigt, men fördelen är att mobilen alltid finns nära till hands. Bortsett från kurslitteratur antecknar jag i princip aldrig direkt i böcker.

8 kommentarer:

 1. Antecknar numera alla mina boktips i mobilen. Funkar superbra!

  SvaraRadera
 2. Mobilen är bra! Där brukar jag skriva in rader jag kommer på till dikter och sådant, speciellt de som dyker upp i mitt huvud mitt i natten. Då räddar mobilen mig :)

  SvaraRadera
 3. Jag använder oxå mobilen mer och mer! Min fasa är att tappa den...

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas få köpt en ny mobil snart och då kanske jag också äntligen kan göra lite anteckningar i den.

  SvaraRadera
 5. Antecknar för det mesta inte när jag läser....lite stödord ibland.

  SvaraRadera
 6. Jag skriver mest på papper, men finns inte det eller penna blir det mobilen. Hatar dock autocorrect så orkar inte skriva nåt långt.

  Boklusen:
  Skriv tankarna i din mail på mobilen, då har du det sparat även om mobilen tappas. Jag skriver allt sånt på min gmail =)

  SvaraRadera
 7. Jag är verkligen ingen mobilmänniska, gammalmodig som jag är när det gäller sådant......dock äger jag en mobil men ringer bara med den och skriver ett eller annat sms :)

  SvaraRadera
 8. Om jag alltid hade mobilen med mig skulle jag kanske kunna använda den, men jag är en sådan där person som alltid råkar lämna den någonstans XD

  SvaraRadera