lördag 11 augusti 2012

Efter en runda på Myrorna


En fin dag på stan förra veckan avslutades längst in i en varm och instängd bokavdelning på Myrorna. Som vanligt gick jag inte ut tomhänt.. Till mig glädje hittade jag några böcker som ligger till grund för ett par av mina favoritfilmer, När lammen tystnar och Rosemary's baby. Dessutom fick jag med mig lite annat smått och gott - ett par böcker av Stephen King, lite gammalt och lite nytt.

12 kommentarer:

 1. Åh, jag gillar dem allihop! Bra fyndat :)

  SvaraRadera
 2. Köplust står och väntar i min hylla också! När lammen tystnar läste jag i våras, var riktigt bra :).

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra fyndat där. Önskade jag också kunde gå på loppis och liknande här. Men jag föredrar att läsa svenska och engelska böcker vilket är ganska svårt att få tag på. Svenska omöjligt, engelska, tjaa när utbudet i bokhandlar är minimalt är det inte så mycket bättre på alla secondhand butiker heller. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst har du rätt i att det inte alltid är så lätt att hitta det som man är ute efter. Nu läser jag lite av varje, vilket så klart underlättar när jag letar böcker på second hand. Alltid springer jag på något som lockar :)

   Radera
 4. Härligt när man kan fynda sådär!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina fynd! Har läst hälften av dem - Sommardåd, När lammmen tystnar, Vad jag pratar om när jag pratar om löpning och Rosens namn. De tre första gillade jag skarpt. Rosens namn - inte så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört om flera som har varit tveksamma till Rosens namn. När jag var i butiken gick det faktiskt förbi en man som såg att den låg i min korg, och som berättade att han gillade filmen men hade svårt för boken. Ska ge den en chans i alla fall! :)

   Radera
  2. Jag håller med mannen om att filmen är rätt bra. Men det kan ju bero på att Christian Slater är med i den och jag gillar honom som skådis :)

   Radera
 6. Jag tyckte väldigt mycket om Ett ögat rött. Och Jonas kommer med en ny bok i höst. Är sugen på att läsa Vad jag pratar om när jag pratar om löpning så skriv gärna vad du tyckte om den när du läst sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska precis börja läsa Ett öga rött. Har läst Montecore tidigare som jag tyckte mycket om, så jag har höga förväntningar. Ser fram emot den nya boken i höst!

   Får se när lässuget för Vad jag pratar om.... dyker upp, men självklart skriver jag några rader om den sen :)

   Radera
 7. Vad kul med lite Stephen King-böcker! De är lite svåra att få tag i nya har jag märkt, så Myrorna är perfekt av den anledningen :) Jag har bara läst Höstgärning i hans novellsamling "Sommardåd", men den var riktigt bra. Gillar filmen "Stand by me" som novellen är baserad på också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, utbudet av Kings böcker som säljs nya idag verkar vara begränsat. Som tur är stöter jag nästan alltid på ett par King-böcker när jag köper second hand, så det finns ju möjligheter att få tag på i alla fall :)

   Radera