fredag 1 mars 2013

Sammanfattning: Februari


  • Dr Jekyll and Mr. Hyde - Robert Louis Stevenson
  • Röda rummet - August Strindberg
  • Torka aldrig tårar utan handskar, 2. Sjukdomen - Jonas Gardell
  • Den store Gatsby - F. Scott Fitzgerald
  • Varsel - Stephen King
  • Kvinnogatan - Agnes von Krusenstjerna

I februari läste jag gammalt och nytt i olika genrer, i mina ögon den perfekta blandningen. Månadens tre fullträffar blev Den store Gatsby (fantastisk läsning!), Sjukdomen och Varsel. Dessutom gav jag äntligen ljudboksformen en chans! Dr. Jekyll and Mr. Hyde fick mig över ljudbokströskeln men boken i sig blev tyvärr en besvikelse.

Nu går vi äntligen, äntligen, in i årets första vårmånad. I samband med studierna kommer jag  läsa en hel del svensk mellankrigslitteratur, men förhoppningsvis lyckas jag klämma in annat också (kanske något ur bokreabeställningen som förhoppningsvis trillar in nästa vecka?).

8 kommentarer:

  1. Imponerande med så många klassiker! Själv brukar jag aldrig riktigt känna det där suget efter dem.. Fast jag läste i och för sig min första klassiker den här månaden, Stolthet och fördom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det är så himla spännande att läsa klassiker och försöka klura ut vad det är som har gjort att de har överlevt år efter år... :) Stolthet och fördom har jag inte läst än, men det är en ytterligare bok som absolut ska läsas någon gång!

      Radera
  2. Spännande att se vad du köpt på bokrean! Jag gillade Dr. Jekyll and Mr. Hyde jättemycket, tråkigt att du blev besviken. Fast världen hade ju varit tämligen ointressant ifall alla tyckte samma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt funderat på om besvikelsen kan ha att göra med att det var min första ljudbok. Är lite osäker på om den formen passar mig... Det kan hända att jag läser om boken någon gång för att ge den en ärlig chans :)

      Radera
  3. Hej, tänkte bara kika in och berätta att Stockholmsböckerna som jag berättade om i förra veckans jerka finns i kartaffären mitt emot Centralen på Vasagatan nu ifall du är intresserad.
    Skall läsa klart Röda Rummet, har lite dåligt samvete över att det inte blivit gjort. Jag har ett lite speciellt förhållande till den boken. Deltog i en nu mera nedlagd skrivarsida som hette pennfajten med nya uppgifter varje vecka. Inför jubileet av Strindberg förra året så ordnades det en liten sammankomst på Strindbergs Intima teater. Vi fick i uppgift att skriva varsitt kort kammarspel i Strindbergs anda.
    Själv hade jag bara läst halva Röda Rummet av honom men den boken räddade mig.
    Jag kände att mycket i boken stämde in med vår egen tid, fast den är så gammal. Flyttade en scen ur Röda Rummet, till nutid. Tänk arg snickare och två välgörenhetstanter.
    Resultatet av våra ansträngningar ligger här.
    http://pennfajten.se/tag/strindberg/
    Ifall du vill läsa. Obs jag heter inte Röda Rummet där utan Hemsöborna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Låter absolut värt att kolla upp om jag får möjlighet :) Ja, man får verkligen ett speciellt förhållande till böcker som man arbetar med på något sätt. Känner igen det från böcker och texter som jag har skrivit om i samband med studierna, läsningen blir så intensiv och texten stannar kvar på ett helt annat sätt än i vanliga fall.

      Radera
  4. Ops, glömde tala om att det givetvis är rea på dom.

    SvaraRadera
  5. Jag borde läsa Den stora Gatsby.. Har sett fram emot filmatiseringen hur länge som helst.. :)

    SvaraRadera