torsdag 7 mars 2013

Bokreaskörd

Nu har influensan äntligen blivit så pass snäll att jag kan visa årets bokreaskörd (det är möjligt att den utökas men jag ska verkligen försöka hålla mig). Vid första anblick upplevde jag att bokrean erbjöd väldigt lite av intresse, men efter att ha spenderat en kväll bland nätbokhandlarna skickade jag iväg en beställning som jag var, och är, mycket nöjd med!

Det blev två böcker av den nya zeeländska författaren Janet Frame, Mot ännu en sommar och Vid alfabetets gräns (lägg märke till det otroligt fina och välgjorda omslaget!). Efter att ha läst hennes självbiografiska böcker förra sommaren skrev jag så här, och sedan dess har har jag längtat efter mer av Frame.


Svenskt i form av Annika Thors Om inte nu så när, en historisk roman om Sverige under 30-talet, och Amanda Hellbergs Jag väntar under mossan. Hellbergs bok är sedan länge inplanerad som sommarläsning!


Sist men inte minst, Cold Spring Harbor av Richard Yates. Har ett starkt läsminne från förra sommaren när jag satt under en filt på balkongen och läste The Easter Parade medan regnet föll. Jag var helt uppslukad av boken som jag upplevde som något av det bästa jag läst. Ska bli spännande (och lite läskigt) att se om jag får ett lika gott intryck av hans andra böcker.

11 kommentarer:

 1. Spännande fynd! :) Skönt att du mår bättre nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för att de är något att ha! :)

   Radera
 2. Omslagen till Frames böcker är ju hur snygga som helst. Skönt att du börjar må bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppas att insidan är lika lovande som utsidan på böckerna :)

   Radera
 3. Alla omslagen var supertjusiga! Är också sugen på Frame och Yates, inte läst någon av dem men hört gott om i alla fall Yates på fler ställen. Älskade Revolutionary Road-filmen också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Revolutionary Road-filmen är så bra! Vill gärna läsa den boken också, ska dock låta filmen hamna lite längre bak i minnet först.

   Radera
 4. Vilka bra böcker ^^ (Avundsjuk nanting!)
  Den enda boken jag inte hört talas om förut är Vid alfabetets gräns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hoppas verkligen att de är det! :)

   Radera
 5. Jag håller med Alekzandra: det är (om inte annat) himla tjusiga omslag! Av de två Yates-verken jag gett mig på så tyckte jag bäst om Easter Parade, även om jag tycker att samma slags känsla finns i Cold Spring Harbor med. Är lite rädd för Revolutionary Road faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst Revolutionary Road än, mest för att filmatiseringen fortfarande ligger ganska nära i minnet. Dessutom är ju historien så oehört tung så jag avvaktar nog ett tag till med att läsa boken.

   Radera
  2. Jag väntar under mossan gillade jag och de andra böckerna du fyndade på rean verkar tilltala mig lite :)

   Radera