tisdag 25 augusti 2015

Lida

Titel: Lida
Författare: Stephen King
Antal sidor: 388
Utgivningsår: 1987

Handling: Efter en bilolycka vaknar författaren Paul upp i ett hus mitt ute i ingenstans. Det visar sig att han har blivit hittad och omhändertagen av Annie Wilkes, en före detta sjuksköterska som dessutom är hans största fan. Snart inser Paul att något inte står rätt till med Annie...

Tankar: Genom åren har Stephen King skrivit liv i en mängd skrämmande figurer, den ena värre än den andra. Efter att ha läst Lida vill jag nog säga att sjuksköterskan Annie Wilkes ändå hör till dem värsta. Hon är galen och besatt, ständigt på gränsen till utbrott. Som att närvaron av Annie inte skulle vara skrämmande nog har King förlagt berättelsen till en isolerad plats. Paul, vars ben är förstörda efter bilolyckan, kan omöjligt ta sig därifrån. Han är fast och beroende av Annie. Ja, ni hör ju. Upplägget är som gjort för kalla kårar.

Den här gången har jag inget att invända mot. King har lyckats med sitt uppdrag - Lida är skitläskig. Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

3 kommentarer:

  1. Sjuksköterska och galen och besatt låter inte som en bra kombo...

    SvaraRadera
  2. Visst är Annie sjukt läskig?! Jag hade med mig en bunt Stephen King-böcker på en semester för ett par år sedan, däribland Lida, och det var definitivt den läskigaste av dem alla.

    SvaraRadera
  3. Håller på att läsa den nu, Annie är ju extremt creepy!

    SvaraRadera