söndag 30 augusti 2015

Inbox (1)

Titel: Inbox (1)
Författare: Daniel Glattauer
Antal sidor: 202
Utgivningsår: 2006

Handling: När Emmi vill avsluta en tidningsprenumeration hamnar hennes mail av misstag hos Leo. Snart är deras mailkontakt i full gång. De utbyter tankar och drömmar och blir med tiden allt viktigare i varandras liv, trots att de aldrig har träffats.

Tankar: Det börjar bra. Inbox (1) är romanen som består av en enda lång mailkonversation, och jag gillar det konceptet. Det är lättsmält och roligt att följa hur Emmi och Leo lär känna varandra. En bit in i boken börjar dock det där första positiva intrycket bytas ut mot något annat: Känns det inte mest som att berättelsen är en sämre kopia av You've Got Mail? När jag väl har fått den känslan kan inte riktigt bli av med den.

Jag läser ut boken på en eftermiddag. Inbox (1) är ett småtrevligt tidsfördriv och finns att köpa hos Adlibris och Bokus (men se klassikern You've Got Mail istället tycker jag).

2 kommentarer:

  1. Romaner i brevform kan var väldigt trevliga att läsa. Min favorit är nog den om den amerikanska damen som skrev till en bokhandel i England och beställde böcker. Just nu kommer jag inte ihåg varken titel eller författare, men bra var den.

    SvaraRadera
  2. Brev till en bokhandel (84, Charing Cross Road) av Helene Hanff var boken jag tänkte på. Ser nu att du har skrivit om den tidigare på bloggen också.

    SvaraRadera