tisdag 13 januari 2015

Livet efter dig

Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Antal sidor: 397
Utgivningsår: 2012

Handling: Lou är 26 år och bor hemma hos sina föräldrar. Efter att ha förlorat jobbet på ett kafé börjar hon arbeta som assistent åt Will, en  framgångsrik före detta aktiemäklare som har blivit förlamad efter en olycka. Will har svårt att hitta glädje i sitt begränsade liv, men Lou bestämmer sig för att göra allt hon kan för han ska återfå livsgnistan.

Tankar: Varför läser jag inte den här typen av böcker oftare? Livet efter dig har varit min räddning under den senaste veckans trötta tunnelbaneresor. Det verkar som att lite kärlek och engelsk miljö var precis det som behövdes för att jag skulle lyckas koppla bort den här januarigrå tillvaron.

Moyes har skrivit en varm och fin berättelse där läsaren får ta del av lycka och sorg, kärlek och sjukdom. Bland de 397 sidorna diskuteras allt från strumpbyxor till dödshjälp. Jag tycker om det där, att Moyes blandar det mest banala med allvar. Det gör Livet efter dig till en mångsidig berättelse som gör ett lite djupare intryck än vad jag hade väntat mig från början. Moyes kommer definitivt dyka upp här igen framöver.

Livet efter dig finns att köpa hos Adlibris och Bokus. Varning för sträckläsning.

3 kommentarer:

  1. Denna bok har jag tänkt läsa under året.

    SvaraRadera
  2. Jag undrade också varför jag inte läser mer sådana här böcker när jag läste Livet efter dig för ett tag sedan! Boken är verkligen helt underbar! :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Har du läst någon ny bok sedan sist?

    SvaraRadera