tisdag 30 september 2014

Sammanfattning: SeptemberLäst i september

 • Guldflickan - Hannele Norrström, Sven Nordqvist
 • Brottsplats Stockholm - Börje Heed
 • Mitt grymma öde - Carl-Michael Edenborg
 • Tysk höst - Stig Dagerman

Hösten har äntligen kommit på riktigt. Jag läser en del, men inte alls så mycket som jag skulle vilja. Bloggen går lite på sparlåga. Mitt mål har alltid varit att skriva en blogg som jag själv vill läsa, och nu lyckas jag inte riktigt leva upp till det. Förhoppningsvis vänder det snart.

Septemberläsningen har präglats mycket av historia: 1900-talshistoria i Börje Heeds Brottsplats Stockholm, barock i Carl-Michael Edenborgs Mitt grymma öde och efterkrigstid i Stig Dagermans Tysk höst. Dessutom har jag fått möjlighet att återuppleva en liten del av barndomen under läsningen av favoriten Guldflickan. Överlag väldigt fina läsupplevelser, om än inte så många.

Imorgon går vi in i oktober och jag ser fram emot en månad med allt som hör hösten till: böcker, filmer, serier och promenader. Det fina med hösten är att jag kan sitta inne och göra det som jag tycker bäst om, utan att ha dåligt samvete för att jag borde vara ute...

3 kommentarer:

 1. En bok i veckan i snitt under september månad är väl inget dåligt resultat. Själv har jag bara läst en bok under samma tid.

  SvaraRadera
 2. För mig blev det inte heller många böcker i september. Men ibland kommer annat emellan.Brottsplats Stockholm är en bok som jag är otroligt nyfiken på.

  SvaraRadera
 3. Hösten är en härlig årstid :) Ser fram emot någon regnig dag då jag kan kura ihop mig i sängen med en bok och regnet smattrande mot taket.

  Kul med ett historiskt tema.

  SvaraRadera