måndag 30 juni 2014

Findus flyttar ut

Titel: Findus flyttar ut
Författare: Sven Nordqvist
Antal sidor: 32
Utgivningsår: 2012

Handling: Varje morgon vaknar Pettson klockan 4 av att Findus hoppar i sängen. Dunk-knirr-dunk-knirr låter det. Till sist tappar Pettson tålamodet. Findus måste välja mellan att sluta hoppa eller att flytta ut. Findus väljer det sista - tänk, ett eget hus där man får hoppa hur mycket man vill! Men blir det inte lite tyst och ensamt när natten närmar sig?

Tankar: Sven Nordqvist gör mig aldrig besviken. Jag är väldigt svag för böckerna om Pettson och Findus och upplever att de är lika underhållande nu som när jag var barn. De fyndiga berättelserna och välgjorda illustrationerna är tveklöst ett vinnande koncept. I Findus flyttar ut får Findus ett alldeles eget litet hus. Visserligen är det Pettsons förslag, men när han upptäcker hur tyst och tomt det blir på kvällarna ångrar han sig och berättelsen blir stundtals lite vemodig. Det är fint att läsa om hur nära de står varandra, katten Findus och gubben Pettson.

Findus flyttar ut är ytterligare en läsvärd bok i raden av Pettson och Findus-böcker. Den passar för alla åldrar och finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

1 kommentar:

  1. Älskar denna! Läste den tidigare i vår. Så himla mysig.

    SvaraRadera